Nieuws

Drie catalogi in 1 week

Drie catalogi in 1 week

Delen:
delen via email delen via facebook delen via twitter
26 september 2013

“Als redacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke begeleiding van het manuscript tot en met de publicatie, je coördineert en bewaakt de voortgang van het productieproces. Het leuke is dat je met een klein, enthousiast team (conservator, vormgever, lithograaf, drukker) werkt aan een mooi product. Iedereen staat op scherp. In relatief korte tijd moeten tekst en beeld worden samengebracht. Externe auteurs zijn al aangezocht door de conservator van het museum, of de samensteller van de tentoonstelling. Hun bijdragen moeten af zijn, lang voordat de tentoonstelling wordt ingericht.
Het vervaardigen van een catalogus is vakwerk, maar ook elke keer weer maatwerk. Belangrijk is bijvoorbeeld dat alle afbeeldingen in de publicatie optimaal worden gereproduceerd. Uitgeverij THOTH vraagt daarom van elke drukker en lithograaf het uiterste. Vaak staat er iemand van ons bij de drukpers, meestal samen met de makers en vormgever van het boek. Alleen zo kun je garanderen dat de afbeeldingen in het boek er net zo uitzien als de werken die op zaal te zien zijn.

 

De dag van de opening van een tentoonstelling is altijd spannend: je kunt het je als uitgever uiteraard niet permitteren om even een paar dagen later te leveren, omdat er ergens tijdens de productie een technisch probleem was. En natuurlijk zijn wij minstens zo blij als de museummedewerkers dat het weer gelukt is een mooi en aantrekkelijk product af te leveren!”

 

De drie catalogi eind september:

Cornelis van Eesteren - ontmoeting met de avant-garde 1914-1929

De anatomische les - Van Rembrandt tot Damien Hirst

Mondriaan in Amsterdam, 1892-1912

 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Bestellen

  Als u een van onze boeken wilt bestellen, klik dan hier.

   

   

 • Net verschenen

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter