Nieuws

Eerste exemplaar in Hoorn en in Chili

Eerste exemplaar in Hoorn en in Chili

Delen:
delen via email delen via facebook delen via twitter
01 februari 2016

Het eerste exemplaar van de Atlas van Kaap Hoorn is aangeboden aan wethouder Ben Tap van Hoorn. Op 29 januari, tiijdens het symposium Rond Kaap Hoorn, ontdekkingen en controverses bood eindredacteur Pieter Kroon het boek aan, terwijl er tegelijkertijd een vergelijkbare ceremonie plaatsvond aan het andere eind van de wereld. Op Kaap Hoorn zelf, het uiterste puntje van Zuid-Amerika, werd een plaquette onthuld waarbij ook een boek (de Engelse editie) werd aangeboden aan de president van Chili.

 

Op 29 januari 2016 was het precies 400 jaar geleden dat Schouten en LeMaire Kaap Hoorn rondden en vernoemden naar hun thuishaven Hoorn. Een bijzondere gebeurtenis die het afgelopen jaar volop is gevierd in Hoorn. Tot en met 3 april 2016 is er in het Westfries Museum te Hoorn de tentoonstelling Kaap in Kaart te zien waar een aantal originele kaarten getoond wordt.

In 2016 vieren de Chilenen de ontdekking en verbinding met Hoorn. Dat begon met een officiële herdenking door president Bachelet op Kaap Hoorn, waar de Hoornse burgemeester Yvonne van Mastrigt namens de gemeente bij was, op uitnodiging van de Chileense ambassadeur in Nederland en de Nederlandse ambassadeur in Chili.

 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Bestellen

  Als u een van onze boeken wilt bestellen, klik dan hier.

   

   

 • Net verschenen

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter