Nieuws

Openhartige brieven van de jonge Wilhelmina

Openhartige brieven van de jonge Wilhelmina

Delen:
delen via email delen via facebook delen via twitter
28 november 2012

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat koningin Wilhelmina overleed. Over haar volwassen jaren is veel geschreven, maar hoe was ze eigenlijk als klein meisje? En hoe is ze de koningin geworden zoals wij haar hebben gekend?

 

Vanaf haar zesde jaar tot haar belijdenis op zestienjarige leeftijd werd Wilhelmina opgevoed door haar Engelse gouvernante Miss Elizabeth Saxton Winter. Hoewel ze in het begin vaak botsen, ontstond er tussen hen een warme band en werden ze uiteindelijk goede vrienden. Wilhelmina schreef haar vanaf haar vroegste kinderjaren tot aan het overlijden van Miss Winter in 1936. Deze brieven zijn vanaf vandaag voor iedereen te lezen in ‘Dear old Bones’ – Brieven van Koningin Wilhelmina aan haar Engelse gouvernante Miss Elizabeth Saxton Winter, 1886-1935.

 

Oprechte en vaak ontroerende brieven, die een nieuw beeld laten zien van koningin Wilhelmina en van haar groei naar het koningschap.

 

Op de foto: Koningin Wilhelmina (rechts) in de zomer van 1908 in het park van Het Loo, met links twee van haar hofdames en in het midden Miss Winter.

 

 • Nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 • Bestellen

  Als u een van onze boeken wilt bestellen, klik dan hier.

   

   

 • Net verschenen

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter