Algemene non-fictie

 HERBARIUM

HERBARIUM

Auteur(s) Caz Hildebrand
Taal Nederlands
Bindwijze Gebonden
Formaat 17 x 24 cm
Omvang 224 pagina’s
Illustraties 100 illustraties in kleur
Verschenen September 2016
ISBN 978 90 6868 710 1
Prijs € 24,95

Kruiden hebben alles te maken met de kwaliteit van leven, van het verrijken van ons voedsel tot de behandeling van ziekten. Vaak worden aan kruiden verheven, bijna mythische eigenschappen toegedicht die zijn terug te voeren op een lange geschiedenis van traditionele geneeswijzen en rituelen. Kruiden geven ons voedsel karakter en helpen ons kwalen te bestrijden, zowel geestelijk als lichamelijk. Nu er een steeds grotere verscheidenheid aan kruiden in onze supermarkten te vinden is en onze smaak steeds kosmopolitischer wordt, kunnen we ons voordeel doen met een beter begrip van de kracht van de kruiden om ons heen.

In HERBARIUM komen de geschiedenis en de kweek- en gebruiksmogelijkheden van 100 kruiden aan de orde (van culinair tot medicinaal), verrijkt met talrijke tips en ideeën op het gebied van koken en welzijn. Ieder kruid is voorzien van een schitterende tekening en bevat informatie over de botanische naam, de plaats van herkomst, variëteiten, het verbouwen en bewaren en de beste zaai- en oogsttijden.

HERBARIUM is een hedendaagse versie van het traditionele herbarium, in een frisse vorm gegoten voor een jonger publiek en een nieuwe generatie koks. Het is niet alleen een handleiding voor een goed en gezond leven, maar ook een inspirerend naslagwerk voor alle koks, tuiniers en levenskunstenaars.

‘This is a book which is informed, useful and completely divine. It’s a must for anyone with an interest in the beauty of herbs or the boldness of great design.’
– Yotam Ottolenghi

"Alle honderd heel verschillend, alle honderd om in te lijsten zo mooi. (...) Soms zo geabstraheerd dat prachtige
patronen in heldere kleuren zijn ontstaan. En dan is de tekst, informatie over kweken, eten en genezen, ook nog heel bruikbaar. Een must have."
(Home and Garden, oktober 2016)


Fusina Verloop in bol.com Leesmagazine:
"Dit boek is een juweeltje, heel erg mooi vormgegeven en een ideaal boek om meer te weten te komen over de smaken en het gebruik van kruiden."

Op het blog In de boekenkast:
"Het is een ideaal naslagwerk voor ieder die let op zijn gezondheid, iedere kookfanaat, tuinierder en voor wie belangstelling heeft voor wat de natuur ons allemaal te bieden heeft is dit een echte aanrader. Een boek om te koesteren."

Inkijkexemplaar
  • upload/image/dille-spread-contour.jpg
  • upload/image/rozemarijn-spread-contour.jpg
Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter