Architectuur & stedenbouw

 Architectuur en Landschap - Het ontwerpexperiment van de klassieke Europese tuinen en landschappen

Architectuur en Landschap - Het ontwerpexperiment van de klassieke Europese tuinen en landschappen

Auteur(s) Clemens Steenbergen en Wouter Reh
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Paperback
Formaat 23 x 27 cm
Omvang 400 pagina's
Illustraties 800 (kleur en zwart-wit)
Verschenen November 2003
ISBN 978 90 6868 351 6
Prijs € 49,90

Architectuur en Landschap is een innovatieve analyse van het ontwerpproces van de historische tuinen en villalandschappen van Europa. Het behandelt meer dan dertig voorbeelden, achtereenvolgens de klassieke tableaus van de Italiaanse renaissance-villa's, de geometrische composities van de Franse baroktuinen en de panoramische composities van de Engelse landschapstuinen. Luchtfoto's, analysetekeningen en axonometrische modellen leggen het subtiele onderhandelingsproces tussen architectuur en landschap bloot, waardoor wij het complexe verband tussen de plek en het programma beter kunnen begrijpen.

Architectuur en Landschap onderzoekt niet alleen wat de architectuur met het landschap doet, maar ook, en dat is nog belangrijker, wat het landschap met de architectuur doet. In het samengaan van deze twee ligt het vertrekpunt voor een eigenzinnige ontwerpcultuur.

Auteurs
Clemens Steenbergen is landschapsarchitect en sinds 1993 hoogleraar in de landschapsarchitectuur aan de Faculteit der Bouwkunde van de TU Delft.
Wouter Reh is eveneens landschapsarchitect en sinds 1994 universitair hoofddocent aan de Faculteit der Bouwkunde van de TU Delft.

 

In samenwerking met de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter