Architectuur & stedenbouw

 Autarkie - Zelfvoorzienende woonwerklandschappen

Autarkie - Zelfvoorzienende woonwerklandschappen

Auteur(s) Dennis Moet, Ludo Boeije, Rickerd van der Plas en Rop van Loenhout
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Paperback met flappen
Formaat 17 x 24 cm
Omvang 128 pagina's
Illustraties 160 kleurenillustraties
Verschenen Januari 2005
ISBN 978 90 6868 377 6
Prijs € 24,90

Steeds grotere organisaties regelen dat wij zijn aangesloten op basisvoorzieningen als gas, water, licht en riool. Deze schaal-vergroting en koppeling van systemen brengen afhankelijkheid met zich mee en hebben daarnaast ook een gelimiteerde inrichting van de ruimte tot gevolg.
Autarkie - het ter plaatse produceren van water en energie en het verwerken van het eigen organisch afval en afvalwater - maakt het mogelijk om de ruimte in het buitengebied op een nieuwe manier te gebruiken, rijk aan kwaliteit, identiek en met een grote mate van flexibiliteit.

Autarkie - Zelfvoorzienende woonwerklandschappen toont hoe zelfvoorziening op het gebied van voeding, energie en water in de loop van de geschiedenis in Noordwest-Europa een rol heeft gespeeld, wat hedendaagse toepassingen zijn en welke perspectieven autarkie als ontwerpconcept biedt voor de behoefte aan groene leefmilieus en de actuele landschapsopgaven in Nederland.

Het boek, samengesteld door Rop van Loenhout en Rickerd van der Plas van Attika Architekten en Ludo Boeije en Dennis Moet van Park, biedt ontwerpers en publieke en private opdrachtgevers een caleidoscoop aan ideeën, kennis en praktijkervaringen.

(Het team van samenstellers van dit boek heeft onlangs de RWS-ideeencompetitie 'terpen van baggerspecie' gewonnen met een planconcept voor het maken van woonterpen met autarkische aardewalwoningen.)

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter