Architectuur & stedenbouw

 Fietsparkeren bij stations - 20 jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie

Fietsparkeren bij stations - 20 jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie

Auteur(s) Folkert Piersma en Wout Ritzema
Taal Nederlands
Bindwijze Gebonden
Formaat 20,5 x 26,5 cm
Omvang 256 pagina's
Illustraties 120 kleurenillustraties
Verschenen Januari 2021
ISBN 978 90 6868 828 3
Prijs € 29,95

‘Hoe kun je dáár nou een boek over schrijven?’ ‘Met gemak’, was steeds het antwoord. Want er is nogal wat gebeurd sinds het Rijk twintig jaar geleden voor het eerst geld vrij maakte om fietsenstallingen bij stations uit te breiden en de kwaliteit ervan fors te verbeteren. De fietser werd een belangrijke spil in de ontwikkeling van stationsgebieden en het stimuleren van de fiets-trein combinatie als vorm van duurzame mobiliteit.

    Door intensievere samenwerking tussen partijen en financiële impulsen is er meer innovatief ruimtegebruik en opzienbarende architectuur ontstaan. Met als gevolg een blijvend veranderd beeld van de stationsomgevingen in Nederland. Naast moderne voorzieningen op straatniveau bouwen we immers ook de grond in, de lucht in, onder de sporen en zelfs onder water. En het einde is nog lang niet in zicht.

     Maar hoe zorg je er voor dat je de juiste fietsenstalling op de juiste plek krijgt, voor die alsmaar groeiende groep fietsende treinreizigers? In dit rijk geïllustreerde inspiratieboek delen projectmanager Folkert Piersma en planontwikkelaar en fotograaf Wout Ritzema de belangrijkste lessons learned van twintig jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie. Een must read voor beleidsmakers, ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, architecten, ontwerpers en vele andere professionals in dit fascinerende vakgebied.

 

With English introduction and summaries

Daags na publicatie stond dit artikel op Architectenweb: https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=48678

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter