Architectuur & stedenbouw

De  Hollandse Metropool

De Hollandse Metropool

Auteur(s) Maurits de Hoog
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Gebonden
Formaat 26,5 x 24 cm
Omvang 208 pagina's
Illustraties 300 kleur
Verschenen Juni 2012
ISBN 978 90 6868 589 3
Prijs € 34,50

Wat maakt een grote stad tot een metropool: een sublieme ligging, aan en af rijdende metro’s, een inspirerende geschiedenis, een concentratie van hoofdkantoren, een veelkleurige bevolking, een opwindend nachtleven? Metropolen trekken vooral veel bezoekers: zakelijke bezoekers, binnen- en buitenlandse toeristen, congresgangers, vluchtelingen, expats én regiobewoners die komen winkelen, een film pakken, uit eten gaan of dat allemaal combineren.


In onze verstedelijkte delta is in de afgelopen decennia vooral geïnvesteerd in logistieke interactie: in havens, stations, vliegvelden en veilingen. Voor de kwaliteit van metropolen is het echter minstens zo belangrijk om te investeren in grootstedelijke interactie: in campussen, zakencentra, musea, convention centres, metropolitane parken, cultuurclusters, badplaatsen, uitgaanscentra en winkelgebieden – in plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

 

De TU Delft, de gemeente Amsterdam en de Vereniging Deltametropool deden in de afgelopen jaren, samen met allerlei partners, onderzoek naar dit fenomeen. De Hollandse Metropool doet verslag van dit onderzoek. De recente theorievorming rond metropoolvorming wordt geschetst, lopende projecten in en rond de grote steden worden geanalyseerd en vergeleken met internationale voorbeelden en nieuwe perspectieven worden verkend.


Dit boek is een must voor iedereen die het leven in de grote stad een warm hart toedraagt.

 

Uitgave in samenwerking met de Technische Universiteit Delft.

Deze uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

 

Inkijkexemplaar
  • upload/image/5584-5.jpg
  • upload/image/52256-57.jpg
  • upload/image/15070-71.jpg
  • upload/image/185-186.jpg
Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter