Architectuur & stedenbouw

 Rietveldprijs 2005 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2003 en 2004

Rietveldprijs 2005 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2003 en 2004

Auteur(s) Janny Rodermond, Robbert van Venetie, Roemer van Toorn (teksten) en Frank Hanswijk (fotografie)
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Paperback met flappen
Formaat 24 x 24 cm
Omvang 48 pagina's
Illustraties 45 (kleur en zwart-wit)
Verschenen November 2005
ISBN 978 90 6868 408 7
Prijs € 9,90

De Rietveldprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een ontwerper die heeft bijgedragen aan de kwaliteitsverbetering van de gebouwde omgeving in de stad Utrecht.
De prijs wordt toegekend door de Stichting Rietveldprijs die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit van de gebouwde omgeving door middel van openbare discussie.
Iedere ronde benoemt de stichting een onafhankelijke jury die de Utrechtse bouwproductie van de afgelopen twee jaar beoordeelt en bepaalt welk bouwwerk de meest stimulerende bijdrage heeft geleverd. De Rietveldprijs 2005 zal in november van dit jaar worden uitgereikt. De volgende drie bureaus werden genomineerd: Architecten Cie. met het kantoorgebouw voor Cap Gemini Ernst & Young; Bob van Reeth/AWG met het Voorzieningencentrum Parkwijk Leidsche Rijn; Wiel Arets & Associates met de Universiteitsbibliotheek.
Rietveldprijs 2005 besteedt bijzondere aandacht aan de prijswinnaar met onder meer een analyse van het bekroonde ontwerp. Verder bevat de uitgave een essay over de ontwikkelingen in de architectuur-fotografie van de laatste vijftien jaar door Robbert van Venetië, het juryrapport geschreven door Janny Rodermond en een fotohoofdstuk door Frank Hanswijk van de geselecteerde projecten.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter