Architectuur & stedenbouw

 Rietveldprijs 2009 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2007 en 2008

Rietveldprijs 2009 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2007 en 2008

Auteur(s) Catja Edens (redactie) en Mascha Van Damme (redactie)
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Paperback met flappen
Formaat 24 x 24 cm
Omvang 48 pagina's
Illustraties 61 (kleur en zwart-wit)
Verschenen December 2009
ISBN 978 90 6868 511 4
Prijs € 9,90

De Rietveldprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan de ontwerper die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht. De prijs is een initiatief van de Stichting Rietveldprijs. Iedere ronde beoordeelt een onafhankelijke jury de Utrechtse bouwproductie van de afgelopen twee jaar en bepaalt dan welk bouwwerk de meest stimulerende bijdrage heeft geleverd. De jury van deze editie bestaat uit ir. Dirk Sijmons (H+N+S Landschapsarchitecten), Olof van
de Wal (KEI kenniscentrum stedelijke vernieuwing), Dorte Kristensen (Atelier Pro architecten) en Henk Scholten (AAS architecten Groningen).


De winnaars van 2009 zijn Bureau Wissing en West 8 met het stedenbouwkundig plan en inrichtingsplan voor bedrijvenpark Papendorp. Rietveldprijs 2009 besteedt bijzondere aandacht aan het winnende ontwerp met het essay 'Papendorp: illustratie van een tendens' van Indira van 't Klooster, over de rol van supervisoren, en 'Tussen het grote abstracte en kleine alledaagse - landschapsarchitectuur in de stad' van Mark Hendriks. Verder in deze uitgave het juryrapport geschreven door Olof van de Wal en een foto-essay van de geselecteerde projecten door Eddo Hartmann.

 

In samenwerking met de Stichting Rietveldprijs, Utrecht.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter