Architectuur & stedenbouw

 Rietveldprijs 2013 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2011 en 2012

Rietveldprijs 2013 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2011 en 2012

Auteur(s) Peter Paul Witsen, Marieke Berkers, Jaap Huisman
Taal Nederlands
Bindwijze paperback
Formaat 24 x 24 cm
Omvang 48 pagina’s
Illustraties 45 illustraties, gedeeltelijk in kleur
Verschenen November 2013
ISBN 978 90 6868 637 1
Prijs € 9,90

De Rietveldprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een ontwerper die een voorbeeldige bijdrage heeft geleverd aan de gebouwde omgeving in de stad Utrecht. De prijs is een initiatief van de Stichting Rietveldprijs, die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit van de gebouwde omgeving door middel van openbare discussie.

Iedere ronde benoemt de stichting een onafhankelijke jury die de Utrechtse bouwproductie van de afgelopen twee jaar beoordeelt en bepaalt welk bouwwerk de meest stimulerende bijdrage heeft geleverd. De jury van dit jaar bestaat uit voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn, architect Oliver Thill, architect Annette Marx en planoloog Peter Paul Witsen. De Rietveldprijs 2013 wordt op 17 november 2013 uitgereikt.

 

De uitgave Rietveldprijs 2013 besteedt bijzondere aandacht aan de prijswinnaar, Victas Centrum voor Verslavingszorg van JDdV architecten. Verder bevat de uitgave een essay van Marieke Berkers over het winnende project, een essay van Jaap Huisman over de teloorgang van de Nederlandse woningbouw en een foto-essay van de geselecteerde projecten door Rubén Dario Kleimeer.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter