Fotografie

 Blije kerk. Alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven

Blije kerk. Alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven

Auteur(s) Maarten Boersema
Taal Nederlands
Bindwijze Paperback met flappen
Formaat 17 x 22 cm
Omvang 80 pagina's
Illustraties 60 illustraties in kleur
Verschenen Verschijnt 28 april 2018
ISBN 978 90 6868 750 7
Prijs € 14,95

Maarten Boersema is predikant, fotograaf en schrijver. In 2014 werd hij predikant in een gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in het Noord-Friese Blije. Hij startte toen ook het fotoproject ‘Blije Kerk’ waarmee hij zijn werk en leven als predikant in een dorp in beelden is gaan vangen. Beelden van geboorte, opgroeiende jeugd, zoekende volwassenen, mijmerende ouderen en het afscheid nemen van het leven. Ook vangen de beelden iets van de sporen van God en zijn koninkrijk – hemelse knipoogjes – in het alledaagse leven. Mensen die van hart tot hart spreken over wat hen bezighoudt, verstilde beelden van de schepping, erediensen en intieme momenten.

Blije Kerk – Alledaagse verbeelding van gereformeerd geloven geeft niet alleen een inkijk in het soms onbegrepen en onderbelichte beroep van de predikant, maar laat ook het dorpsleven in een krimpregio zien. Dit alles maakt ‘Blije Kerk’ tot een veelkleurig en fascinerend portret van een onbekend stuk Nederland.

Maarten Boersema studeerde theologie aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij is deeltijdpredikant in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) Blije-Holwerd. Daarnaast fotografeert en schrijft hij geregeld voor diverse kranten en tijdschriften.

Dit boek verschijnt bij de opening van de gelijknamige fototentoonstelling, in samenwerking met Sense of Place, in een oude boerderij in Ferwert. Kijk hier voor meer informatie.

Camera mag werk niet in de weg staan (Leeuwarder Courant, 23-4-2018)
- Door de lens van de dominee (6 pagina's in AD Magazine, 21-4-2018)
Dominee Blije laat met foto's leven van dorpspredikant zien (Omroep Friesland, 26-4-2018)
- Dominee Boersema zet gemeenteleden op de foto (Trouw, 28-4-2018)
- getipt door Eropuit Friesland
- Blije, blije kerk (Volkskrant, 30-5-2018)
-

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter