Fotografie

De grootste fotografen

De grootste fotografen

Auteur(s) Roberto Koch (redactie), Laura Leonelli, Allessandro Mauro en Alessia Tagliaventi
Taal Nederlands
Bindwijze Gebonden uitgave
Formaat 19 x 26,6 cm
Omvang 448 pagina’s
Illustraties 440 illustraties in z/w en kleur
Verschenen Verschijnt oktober 2017
ISBN 978 90 77699 16 4
Prijs € 34,99

De twintig fotografen in dit boek – met ieder hun eigen verhalen en ervaringen – zijn stuk voor stuk legendarisch. Ze zijn belangrijk voor de geschiedenis van de fotografie en van de kunst in het algemeen.
Elke fotograaf vertegenwoordigt met zijn bijdrage een pioniersmoment, een nieuwe manier van zien, bij het maken van portretten (August Sander), modefoto’s (Peter Lindbergh, Herb Ritts), reisfoto’s (Steve McCurry), oorlogsfoto’s (Robert Capa, James Nachtwey), of door vorm te geven aan perversie en dromen (Helmut Newton, Nobuyoshi Araki). We leren de wereld kennen door de blik van Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Elliott Erwitt en William Klein. Daarnaast biedt het werk van onder meer Man Ray, Robert Mapplethorpe en Martin Parr ons fascinerende foto-ervaringen.

Elke fotograaf krijgt een portfolio van 22 pagina’s voor de meest emblematische en legendarische beelden; elke foto wordt toegelicht en gemotiveerd. De twintig monografieën zijn een eerbetoon aan evenzovele ‘meesters van de visie’ en geven ons een bijzonder inzicht in de waarde van de fotografische ervaring.

Mooie bespreking op Pf door Ton Hendriks:

"Lezers die in één boek een relevant overzicht willen hebben van de highlights in de geschiedenis van de fotografie, evenwel zonder de noodzakelijke historische context, hebben met dit boek een mooi overzicht. Het boek is strak en mooi vorm gegeven, de inleidende teksten bij elke fotograaf passen precies op één pagina en het boek is uitzonderlijk goed gedrukt, zeker als het gaat om zwart wit afdrukken."
Lees meer."De Grootste Fotografen is wel een heel bijzonder boek. Het is meer dan een plaatjesboek met een paar van de bekendste foto’s: het is een boek met talloze portfolio’s van bekende fotografen – of fotografen wiens foto’s je wel eens voorbij hebt zien komen."
Dennis van Houts, Coolesuggesties.nl


 

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter