Geschiedenis

 Het avontuur van de ANWB. 135 jaar onderweg

Het avontuur van de ANWB. 135 jaar onderweg

Auteur(s) Hans Buiter en Peter Staal
Taal Nederlands
Bindwijze gebonden
Formaat 23 x 28 cm
Omvang 192 pagina's
Illustraties 200 illustraties in kleur
Verschenen Juli 2018
ISBN 978 90 6868 759 0
Prijs € 24,95

Op snelwegen en in steden zijn de gele Wegenwachtauto’s niet te missen. Op de radio klinkt de ANWB-verkeersinformatie en in bijna elke grotere plaats is een ANWB-winkel aanwezig. Ruwweg één op de twee huishoudens in Nederland is lid van de vereniging. Twee jaar na de oprichting in 1883 had de vereniging 290 leden. Nu zijn het er 4,4 miljoen. Hoe en waarom werd de ANWB zo groot en maatschappelijk relevant?

De ANWB organiseerde aanvankelijk toertochten en wegwedstrijden voor de aangesloten fietsers. Toen ze zich in 1900 omvormde tot toeristenbond verbreedde ze haar werkterrein tot automobilisten, watersporters en kampeerders. Zo nam ze het initiatief tot de aanleg van de eerste fietspaden, pleitte ze succesvol voor het geschikt maken van het Nederlandse wegennet ten bate van de auto, stond ze aan de basis van de eerste nationale parken en wist ze de aanleg van meer en betere kampeerterreinen voor elkaar te krijgen.

De geschiedenis van de ANWB is ook de geschiedenis van de Nederlandse samenleving, van de vakanties voor de happy few tot de massale zomerse uittocht en mobiliteit voor velen.

- Presentatie van het boek op de ANWB relatiedag op 15 juni 2018: Pieter van Vollenhoven ontvangt het eerste exemplaar van ANWB-directeur Frits van Bruggen.

- "De vele foto’s, illustraties en afbeeldingen van oude affiches maken het lezen tot een waanzinnig leuke belevenis. " Lezerzzz.nl

-

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter