Geschiedenis

 Stemmen uit mijn straat - Dordrecht in coronatijd

Stemmen uit mijn straat - Dordrecht in coronatijd

Auteur(s) Frits Baarda
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Paperback met flappen
Formaat 17 x 22 cm
Omvang 112 pagina's
Illustraties 40 illustraties in kleur
Verschenen November 2020
ISBN 978 90 6868 831 3
Prijs € 15,00

Corona drong begin 2020 de samenleving binnen en veranderde ieders leven. Contacten vielen weg, onzekerheid over werk en gezondheid groeide snel. Dat ervaarde ook journalist Frits Baarda (64) in de Hoge Nieuwstraat in Dordrecht, de straat waarin hij al veertig jaar woont. De komst van het virus had grote invloed op zijn eigen leven. Maar hoe verging het eigenlijk zijn buren?

Op een dag besloot hij bij hen langs te gaan. Met een microfoontje aan zijn oude vishengel - gepaste afstand! - stelde hij vragen die hem bezighielden. Hoe brengen de straatbewoners hun dagen door, hebben ze nog werk, gaan ze naar school, hoe is hun stemming en wie of wat missen ze het meest? Maar ook: levert corona hen iets goeds op? Na afloop van het gesprek vroeg hij zijn buren te poseren voor een foto.

De interviews verwerkte hij tot dertig zeer persoonlijke verhalen. Zelf schreef hij in openhartige bewoordingen het laatste verhaal. Zo gaf hij iedereen een stem. Met een inleiding over zijn stad in coronatijd plaatste hij zijn particuliere project in een breder perspectief. Het resultaat is een journalistieke documentaire, waarin velen zich zullen herkennen. Het tijdsdocument geeft een betekenisvol en ontroerend beeld van een gewone Nederlandse straat in ongewone tijden.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter