Kunst

 Kirchner - Paradijs in de bergen

Kirchner - Paradijs in de bergen

Auteur(s) Caroline Roodenburg-Schadd en Henk van Os
Taal Nederlands
Bindwijze Gebonden
Formaat 23 x 28 cm
Omvang 176 pagina’s
Illustraties 125 illustraties in kleur
Verschenen December 2015
ISBN 978 90 6868 689 0
Prijs € 29,90

Uitgave in samenwerking met Singer Laren

 

Ernst Ludwig Kirchner (Aschaffenburg 1880 – Davos 1938) behoort tot de belangrijkste kunstenaars uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Hij is een van de oprichters van de Duitse, expressionistische kunstenaarsbeweging Die Brücke. Het grootste deel van zijn werkzame leven bracht hij echter door in het Zwitserse alpendorp Frauenkirch nabij Davos.

De focus van dit boek ligt op de ruim twintig jaar die Kirchner in Zwitserland werkte. Het is een ode aan de schoonheid van de Zwitserse Alpen en haar bewoners, verbeeld door een groot meester. Het werk van Kirchner onderscheidt zich door een buitengewoon krachtig kleurgebruik en een poetisch expressieve schilderstijl.

De bijzondere vriendschap met Jan Wiegers, oprichter van de Groninger kunstenaarsbeweging De Ploeg, wordt in dit boek en de gelijknamige tentoonstelling in Singer Laren uitvoerig belicht.

Naast schilderijen komen ook Kirchners sculpturen, tekeningen, grafiek en uitzonderlijke foto’s aan bod. Samen geven ze een prachtig beeld van Kirchners paradijs in de bergen. De meeste kunstwerken zijn afkomstig uit de rijke verzameling van het Kirchner Museum in Davos.

 

Tentoonstelling Museum Singer Laren: 9 december 2015 tot en met 10 april 2016

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter