Kunst

De kleine geschiedenis van de kunst (Uitverkocht; herdruk in voorjaar 2020)

De kleine geschiedenis van de kunst (Uitverkocht; herdruk in voorjaar 2020)

Auteur(s) Susie Hodge
Taal Nederlands
Bindwijze Gebonden flexicover
Formaat 13,8 x 21 cm
Omvang 224 pagina’s
Illustraties 150 illustraties in kleur
Verschenen April 2017
ISBN 978 90 6868 732 3
Prijs € 16,95

De kleine geschiedenis van de kunst is een nieuwe en innovatieve inleiding in de wereld van de kunst. Het boek is helder opgebouwd en gaat in op 50 belangrijke kunstwerken, van de grotschilderingen in Lascaux tot hedendaagse installaties, en verbindt ze met kunststromingen, thema’s en technieken.


Het boek maakt studenten en geïnteresseerden wegwijs in de belangrijkste perioden, kunstenaars en stijlen. De tekst is toegankelijk, beknopt en rijk geïllustreerd, verklaart de belangrijkste concepten in de kunst en laat zien hoe deze met elkaar verbonden zijn. Uitgelegd wordt hoe, waarom en wanneer de kunst veranderde, wie wat introduceerde, waar de kunst werd gecreëerd en de invloed ervan. Het verklaart het vakjargon en geeft de lezer inzicht in de wereld van de kunst, zodat hij er meer van kan genieten.

Susie Hodge is kunsthistoricus, historicus en beeldend kunstenaar. Ze schreef tal van populaire boeken, waaronder 50 Art Ideas, How to Survive Modern Art en Why Your Five Year Old Could Not Have Done That: Modern Art Explained.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter