Kunst

Pieter  Nouwen verzameld - De god in de machine, De lichtwachter, Het negende uur

Pieter Nouwen verzameld - De god in de machine, De lichtwachter, Het negende uur

Auteur(s) Pieter Nouwen
Taal Nederlandstalig
Bindwijze Gebonden
Formaat 11,5 x 19,5 cm
Omvang 576 pagina's
Illustraties
Verschenen April 2010
ISBN 978 90 6868 566 4
Prijs € 29,90

Pieter Nouwen overleed in 2007 op 57-jarige leeftijd. Hij liet drie prachtige literaire werken na, twee romans en een verhalenbundel. Deze bundel, De god in de machine, was zijn prozadebuut en bevat vijf teksten voor mensen die van warme, spannende verhalen houden; verhalen met de geur van oude kinderboeken.
Het centrale thema van Nouwens werk, de literaire verwerking van thema's uit de filosofie, de kunst en de religie, is hier al volop aanwezig. Het boek kreeg lovende kritieken en werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.
In 1993 verscheen De lichtwachter, een thriller, een zoektocht naar de bronnen van goed en kwaad, een zorgvuldig gecomponeerde muzikale metafoor. Pieter Nouwens doorbraak kwam in 1997 met Het negende uur, zijn magistrale roman over de Matteüspassie. Het negende uur is een metafysische detective, een verhaal over kunstenaarschap en moraliteit, een eerbetoon aan Bachs meesterwerk, een verkenning van het religieuze wereldbeeld. Het boek haalde vier drukken en werd door Gerrard Verhage verfilmd.
De drie genoemde boeken zijn nu samengebundeld in Pieter Nouwen verzameld.

Nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van de activiteiten van THOTH? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter