Architectuur en stedenbouw / Amsterdam

1000 jaar Amsterdam - Ruimtelijke geschiedenis van een wonderbaarlijke stad

Fred Feddes

Prijs € 29,90
TaalNederlands
BindwijzeGebonden (flexicover)
Formaat17 x 24 cm
Omvang368 pagina’s
Illustraties225 kleur
VerschenenMei 2012
ISBN978 90 6868 530 5

Hoe zag het gebied van Amsterdam eruit voor Amsterdam bestond? Waarom verschilt de Jordaan zo sterk van de grachtengordel? Staat het Centraal Station op de juiste plek? Waardoor kwam de indrukwekkende Amsterdamse planningsmachine rond 1970 tot stilstand, en wat gebeurde daarna? Van wie is Amsterdam, en trouwens, hoe groot is Amsterdam? Deze vragen, en nog veel meer, komen aan de orde in dit trefzeker geïllustreerde boek over duizend jaar ruimtelijke geschiedenis van Amsterdam.


Auteur Fred Feddes rijgt een snoer van veertig verhalen over het oorspronkelijke landschap, de ontginning, de veranderlijke relatie tussen water en land, en de nog altijd voortdurende geschiedenis van het bouwen en verbouwen aan de stad.Vanaf de Dam waaiert het boek uit door de stad en het ommeland, en door de tijd vanaf het jaar 1000 tot nu, langs de hoogtepunten van de geschiedenis en ook over intrigerende zijpaden, om te eindigen met een welverdiend dagje naar het strand van IJburg.


1000 jaar Amsterdam is een onmisbaar en prikkelend standaardwerk over de fascinerende ruimtelijke geschiedenis van een wonderbaarlijke stad.


Deze uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden