111 plekken / Amsterdam

111 PLEKKEN IN AMSTERDAM DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

Bas van Lier

Prijs € 17,95
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Formaat13,5 x 20 cm
Omvang240 pagina’s
Illustraties120 illustraties in kleur
VerschenenMaart 2022 (4e druk)
ISBN978 90 6868 677 7

Wie Amsterdam goed kent weet dat er meer is dan de bekende toeristische attracties. Maar wie kent de wijngaard in Noord, de winkel van Stadshout of de Dubbeltjespanden? In welk buitenrestaurant neem je zelf je vlees mee om te barbecueën? Waar kun je doe-het-zelven met professionele apparatuur en wat is the place to be voor liefhebbers van elektronische dans-muziek of biologische borrels?

Auteur Bas van Lier treedt buiten de gebaande paden en wijst met charme en humor de weg naar 111 buitengewone en onvermoede plekken.

111 PLEKKEN IN AMSTERDAM DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN is het eerste boek in de nieuwe 111 PLEKKEN-serie naar het voorbeeld van en in samenwerking met de succesvolle 111 ORTE-serie van de Duitse uitgever Emons. De 111 PLEKKEN-boeken zijn de ideale gids om een specifieke stad of streek te ontdekken. Ze beschrijven steden en regio’s vanuit een eigenzinnig en persoonlijk perspectief, bieden de beste insidertips en slaan andere wegen in, weg van de toeristenpaden.

Buitenissige, merkwaardige en verrassende plekken worden met flair beschreven en deskundige schrijvers vertellen onvermoede verhalen. De boeken hebben een overtuigend en helder grafisch concept en zijn inspirerend om te lezen. De bonte mengeling van onder­houdende verhalen, eigenwijze wetenswaardigheden en sfeerrijke foto’s nodigt zowel stads- en streekbewoners als toeristen uit om plekken te bezoeken die ze daarvoor nog niet kenden.

De reeks start met boeken over Amsterdam, Dordrecht, Zeeland, de Gooi- en Vechtstreek en Winkels van Amsterdam. Boeken over Dordrecht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en tal van andere plaatsen en streken volgen later in 2016 en 2017.

In de media

– Op de pagina “Lijstjes” in het Parool dd 15 april 2015

– Lot Douze op de website Ilovenoord: “een boek voor  Amsterdammers, die denken dat ze alles al gezien hebben. Niet dus! Ik vraag me steeds af waar ik nou als eerste heen zal gaan…”

– Op de pagina stedenintransitie.nl van Pakhuis De Zwijger: “Alle plekken worden even charmant en eigenzinnig beschreven, met adres, handige OV-route en extra tips en (door)verwijzingen. De vormgeving klopt daarbij ook nog eens helemaal. Zo schoot Van Lier zelf de foto’s van alle plekken die hij het afgelopen jaar bezocht tijdens zijn research.”

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden