111 plekken

111 PLEKKEN IN ROTTERDAM DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

Femke de Winter, Mirjam de Winter

Prijs € 17,95
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Formaat13,5 x 20 cm
Omvang240 pagina’s
Illustraties120 illustraties in kleur
VerschenenApril 2022 (derde editie)
ISBN978 90 6868 744 6

Het hernieuwde zelfvertrouwen van Rotterdan kan niemand ontgaan zijn. De stad bruist, prikkelt en zoemt, en trekt meer bezoekers en toeristen dan ooit tevoren. Maar Rotterdam is meer dan die stad van de ‘opgestroopte mouwen’, Feyenoord, het nieuwe Centraal Station, de Erasmusbrug of de Markthal.

Flaneer maar eens over de West-Kruiskade en probeer Chinees gebak of knabbel aan gebakken eendenvoetjes. Ga op havensafari en ontdek de zonnende zeehondjes op ‘Robbeneiland’. Zoek een bankje op in de romantische binnentuin van het Rotterdamse stadhuis. Lunch bovenop het dak van een flatgebouw, in de dakmoestuin van de DakAkker. Of ontdek Pier 3 en dring door tot het hart van de Waalhaven. Bekijk de eerste drijvende koeienboerderij ter wereld of eet streetfood in een voormalige thee-opslag op de Wilhelminapier. Bezoek de sprookjesachtige Essalam Moskee op Zuid.

Rotterdam: De spannendste ontdekkingsreis in eigen land
• Stad van hoogbouw én van verscholen hofjes en verborgen tuinen
• Stad van ‘geen woorden maar daden’, maar ook van dromers en filosofen
• Stad van patatje ‘Kapsalon’, maar ook van topkoks en sterrenrestaurants

Over de auteurs:

Mirjam de Winter (1967) woont en werkt als freelance journalist al haar halve leven in Rotterdam. Ze schrijft een column in de Rotterdam-bijlage van NRC en is nieuwsverslaggever bij RTV Rijnmond. Ook verzorgt ze stadswandelingen.

Femke de Winter (1972, zus van) is fotografe en volgt de Fotoacademie in Amsterdam. Ze studeerde kunstgeschiedenis en werkt in de Veldkeuken op het landgoed Amelisweerd. Met het kookboek De Veldkeuken won ze in 2015 de publieksprijs voor ‘Beste Kookboek van het jaar’.

In de media

Het AD/Rotterdamsche Courant signaleert op de dag vóór verschijnen uitgebreid aandacht aan het boek.

Verslag van Radio Rijnmond over de presentatie, met een linkje naar het programma Mirjam staat stil.
Op Youtube enkele korte nieuwsflitsen waar Mirjam de Winter drie plekken op locatie toelicht: De LammieSlagerij Schell en Verhalenhuis Belvédère.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden