Fotografie

COLS - De mooiste beklimmingen in Europa

Michael Blann

Prijs € 34,95
TaalNederlands
BindwijzeGebonden
Formaat30,5 x 22,5 cm
Omvang256 pagina’s
Illustraties175 illustraties in kleur
VerschenenMaart 2022 (5de druk)
ISBN978 90 77699 18 8

Herziene editie, uitgebreid met 16 nieuwe beklimmingen

De Mont Ventoux, de Stelvio, Alpe d’Huez, de Galibier en de Tourmalet: beroemde bergtoppen als tempels van de wielerheroïek. Jaarlijks trekken er duizenden wieler-amateurs naartoe om zichzelf op de proef te stellen. Ze gaan de worsteling aan met de berghelling en willen in het kielzog van hun helden weten hoe het voelt om af te zien op het dak van Europa.


De fantastische foto’s zijn van de hand van Michael Blann, voormalig profrenner, nu professioneel fotograaf. Hij heeft meer dan veertig cols in Europa op beeld vastgelegd vanuit het perspectief van de wielrenner. Elke berg en elke beklimming is uniek: wind, regen, sneeuw en zon veranderen en bepalen de ervaring en de klim.

Naast de foto’s en klimprofielen van de belangrijkste cols zijn odes aan het klimmen en talrijke persoonlijke herinneringen van grote vedetten uit de wielerwereld opgenomen. Het zijn de getuigenissen van o.a. Lizzie Armitstead, Ivan Basso, Bernie Eisel, Maurizio Fondriest, Andy Hampsten, Sean Kelly, Greg LeMond, Robert Millar, Allan Peiper en Stephen Roche.

COLS is een iconisch fotoboek met de landschappen van de meest majestueuze bergen en legendarische cols uit de wielergeschiedenis, bestemd voor de groeiende groep passieve en actieve wielerenthousiastelingen. Beschreven zijn 44 cols, waaronder: Alpe d’Huez, Col d’Aubisque, Col du Galibier, de Gavia, Col d’Izoard, de Stelvio, de Teide, Col du Tourmalet, Mont Ventoux.

In de media

De in het boek opgenomen persoonlijke getuigenissen van oud wielrenners als Ivan Basso, Maurizio Fondriest, Andy Hampsten, Sean Kelly en Stephen Roche, versterken de beleving en maken het gevoel van ‘wannabe-klimgeit’ alleen maar groter. Naast een feest van herkenning maakt het boek ook ‘lekker’. Ik verheug mij op de Grossglockner, de Passo Pordoi en de Passo Giau.

Hans Jansen, Fernweh.nu

Een prachtig boek dat waarschijnlijk bij elke renner het hart sneller zal doen laten kloppen. Pas alleen wel op want als je alle foto’s en verhalen hebt gelezen wil je ze ook echt allemaal zelf gaan rijden. Wees gewaarschuwd!

Racefietsblog.nl

Hét ultieme (kerst-) cadeau voor wielrenners! Het staat garant voor urenlang wegdromen bij de mooiste beklimmingen. Herinneringen aan eerder beklommen bergen komen weer naar boven en nieuwe uitdagingen dienen zich aan. Maar pas op: je bike-it-list kan na het bewonderen van de talloze beklimmingen in dit boek wel eens een stuk langer worden!

Chickfietst.nl

“Niet alleen wat vorm, maar ook wat inhoud betreft is Cols – de mooiste beklimmingen in Europa een pareltje voor alle fietsers en wielerliefhebbers die geen genoeg kunnen krijgen van de prachtige Europese bergen.”
Wielrencadeaus.nl

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden