Kunst en design

De kleine geschiedenis van de kunst

Susie Hodge

Prijs € 17,95
TaalNederlands
BindwijzeGebonden flexicover
Formaat13,8 x 21 cm
Omvang224 pagina’s
Illustraties150 illustraties in kleur
VerschenenApril 2017
ISBN978 90 6868 732 3

De kleine geschiedenis van de kunst is een nieuwe en innovatieve inleiding in de wereld van de kunst. Het boek is helder opgebouwd en gaat in op 50 belangrijke kunstwerken, van de grotschilderingen in Lascaux tot hedendaagse installaties, en verbindt ze met kunststromingen, thema’s en technieken.

Het boek maakt studenten en geïnteresseerden wegwijs in de belangrijkste perioden, kunstenaars en stijlen. De tekst is toegankelijk, beknopt en rijk geïllustreerd, verklaart de belangrijkste concepten in de kunst en laat zien hoe deze met elkaar verbonden zijn. Uitgelegd wordt hoe, waarom en wanneer de kunst veranderde, wie wat introduceerde, waar de kunst werd gecreëerd en de invloed ervan. Het verklaart het vakjargon en geeft de lezer inzicht in de wereld van de kunst, zodat hij er meer van kan genieten.

Susie Hodge is kunsthistoricus, historicus en beeldend kunstenaar. Ze schreef tal van populaire boeken, waaronder 50 Art Ideas, How to Survive Modern Art en Why Your Five Year Old Could Not Have Done That: Modern Art Explained.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden