Geschiedenis

Dordrecht 366 dagen

Diverse auteurs

Prijs € 24,95
Auteur(s)Sander van Bladel, Teun de Bruijn, Wim Koole, Jan Willem Nieuwold
TaalNederlands
BindwijzeGebonden uitgave
Formaat22 x 14 cm
Omvang744 pagina’s
Illustraties720 afbeeldingen in kleur
VerschenenNovember 2019
ISBN978 90 6868 797 2

Eeuwigdurende Dordrecht-kalender in boekvorm

Wat is de belangrijkste dag in de acht eeuwen geschiedenis van Dordrecht? Is het 6 november 1299 toen graaf Jan van Holland de stad het stapelrecht verleende? Of 19 juli 1572 toen de Eerste Vrije Statenvergadering werd geopend? Of misschien is het wel 9 mei 1619, de laatste dag van de Synode van Dordrecht. En wanneer vonden al die andere bekende gebeurtenissen plaats? Zoals de lynchpartij op de gebroeders De Witt, de geboorte van Aelbert Cuyp of de onthulling van het standbeeld van Ary Scheffer. Wie weet nog dat op 24 oktober 1944 Park Merwestein door de geallieerden werd gebombardeerd, dat op 30 juni 1970 de laatste Dubbeldammer werd geboren of dat op 23 januari 2015 Sjinkie Knegt de beste was tijdens het Europees Kampioenschap Shorttrack?

Al deze dagen zijn terug te vinden in Dordrecht 366 dagen. Aan de hand van archiefstukken, foto’s, tekeningen, schilderijen en andere topstukken uit het Regionaal Archief Dordrecht verhaalt Dordrecht 366 dagen over belangrijke gebeurtenissen uit het leven van bekende en gewone Dordtenaren. Het gaat over de rampen die hen troffen, de feesten die ze vierden, het werk dat ze verrichtten en de kleine voorvallen uit het dagelijks leven. Het zijn data die iedereen nog kent, of die ten onrechte in de vergetelheid zijn geraakt. Het zijn momenten die een impressie geven van het alledaagse leven in de oudste stad van Holland. Dordrecht van dag tot dag, en geen dag hetzelfde.
Het boek verschijnt naar aanleiding van het feit dat Dordrecht in 2020 800 jaar stadsrechten heeft. De uitgave kwam tot stand in samenwerking met Regionaal Archief Dordrecht.

In de media

Artikel in AD de Dordtenaar
BN De Stem

Radio & TV
TV Rijnmond nieuws + Radio Rijnmond interview
RTV Dordrecht
Item op RTV Dordrecht
bericht op Dordrecht.net

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden