Architectuur en stedenbouw

Fietsparkeren bij stations - 20 jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie

Folkert Piersma, Wout Ritzema

Prijs € 29,95
TaalNederlands
BindwijzeGebonden
Formaat20,5 x 26,5 cm
Omvang256 pagina’s
Illustraties120 kleurenillustraties
VerschenenJanuari 2021
ISBN978 90 6868 828 3

‘Hoe kun je dáár nou een boek over schrijven?’ ‘Met gemak’, was steeds het antwoord. Want er is nogal wat gebeurd sinds het Rijk twintig jaar geleden voor het eerst geld vrij maakte om fietsenstallingen bij stations uit te breiden en de kwaliteit ervan fors te verbeteren. De fietser werd een belangrijke spil in de ontwikkeling van stationsgebieden en het stimuleren van de fiets-trein combinatie als vorm van duurzame mobiliteit.

    Door intensievere samenwerking tussen partijen en financiële impulsen is er meer innovatief ruimtegebruik en opzienbarende architectuur ontstaan. Met als gevolg een blijvend veranderd beeld van de stationsomgevingen in Nederland. Naast moderne voorzieningen op straatniveau bouwen we immers ook de grond in, de lucht in, onder de sporen en zelfs onder water. En het einde is nog lang niet in zicht.

     Maar hoe zorg je er voor dat je de juiste fietsenstalling op de juiste plek krijgt, voor die alsmaar groeiende groep fietsende treinreizigers? In dit rijk geïllustreerde inspiratieboek delen projectmanager Folkert Piersma en planontwikkelaar en fotograaf Wout Ritzema de belangrijkste lessons learned van twintig jaar ontwikkeling, ontwerp en realisatie. Een must read voor beleidsmakers, ontwikkelaars, stedenbouwkundigen, architecten, ontwerpers en vele andere professionals in dit fascinerende vakgebied.

With English introduction and summarie

In de media

Daags na publicatie stond dit artikel op Architectenweb: https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=48678

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden