Architectuur en stedenbouw

Handboek Veilig Ontwerp en Beheer

Ita Luten

Prijs € 29,90
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Formaat20,6 x 26,5 cm
Omvang175 pagina’s
Illustraties145 illustraties in kleur
Verschenen2011 (1e druk 2008)
ISBN978 906 868 4858

De manier waarop de gebouwde omgeving is vormgegeven beïnvloedt de veiligheid en veiligheidsbeleving van mensen. Op goed ontworpen, gebouwde en beheerde plekken is het veroorzaken van overlast of het plegen van delicten praktisch onmogelijk, terwijl andere plekken criminaliteit als het ware uitlokken. Sociale veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen en beheren van buitenruimten, gebouwen en woningen.

Het Handboek Veilig Ontwerp en Beheer helpt opdrachtgevers, stedenbouwers, (landschaps)architecten, bouwers en beheerders zich te verplaatsen in het gebruik en de beleving van gebruikers. Het geeft uitgebreide achtergrondkennis over sociale veiligheid en een samenvatting van de meest gebruikte methodieken en instrumenten, geïllustreerd met voorbeelden.

De auteurs van het boek hebben jarenlang ervaring in het werken aan veiligheid. Ze belichten sociale veiligheid vanuit alle mogelijke kanten: vanuit het proces (van initiatief tot en met beheer), vanuit alle partijen die te maken kunnen hebben met veiligheid (van architecten tot en met verzekeraars) en op alle schaalniveaus (landschap, stedenbouw, architectuur, interieur en product). Aan de hand van een set vuistregels en mogelijke maatregelen laten ze zien wat opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers en beheerders kunnen doen.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden