Architectuur en stedenbouw

Het huis op de Brink

Diverse auteurs

Prijs € 24,50
Auteur(s)Henk Povée, Krijn van den Ende, Richard Harmanni, e.a.
TaalNederlands
BindwijzeGebonden
Formaat17,8 x 22,2 cm
Omvang176 pagina’s
Illustraties144 illustraties in kleur
VerschenenMaart 2014
ISBN9789068686456

Door: Krijn van den Ende, Anne van Grevenstein,  Richard Harmanni, Paula van der Heijden, Clemens Hogenstijn, Eloy Koldeweij, Adriaan de Mol van Otterloo, Annette de Mol van Otterloo, Henk Povée, Mariet Voûte

In 1649 verrees op de Brink in Deventer een monumentaal woonhuis. Indrukwekkend aan de buitenkant met zijn statige façade, respect af – dwingend door zijn natuurstenen gebogen dubbele bordestrap  en smeedijzeren  stoephek. Een juweel aan de binnenkant door zijn uitzonderlijk gave interieurs, boeiende tijdslagen en betoverende charme: gestuukte krullen, geschilderde bossages, eigenzinnige betegelingen, robuuste vloeren, superbe gaslampen,  overweldigende lichtvallen en verrassende hoekjes en doorzichten.

In de loop der eeuwen is het huis door verschillende, achtereenvolgende  generaties aangepast  en gemoderniseerd. Het oorspronkelijke karakter ging echter niet verloren en de voorname ruimtes bleven vrijwel intact; waardevolle aspecten en karakteristieke elementen bleven behouden.

Het huis op de Brink doet verslag van de bouw- en bewoningsgeschiedenis, het interieur en de restauratie van dit unieke monument. Het huis neemt een belangrijke plaats in op het gebied van Nederlandse woonhuismonumenten en de binnenruimten  worden terecht gerekend tot de mooiste, best bewaarde en meest authentieke woonhuisinterieurs in Nederland.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden