Architectuur en stedenbouw / Amsterdam

Laboratorium Amsterdam: Werken, Leren, Reflecteren

Diverse auteurs

Prijs € 19,95
Auteur(s)Stan Majoor, Marie Morel, Alex Straathof, Frank Suurenbroek & Willem van Winden
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Formaat17 x 24 cm
Omvang216 pagina’s
Illustraties62 illustraties in kleur en zwart-wit
VerschenenNovember 2017
ISBN978 90 6868 736 1

Amsterdam als laboratorium. Dat is wat de drie fieldlabs van de Hogeschool van Amsterdam en vele partners beogen. Laaggeletterdheid, schulden, leerachterstanden of extreme wateroverlast: de stad zit vol taaie vraagstukken die om nieuwe aanpakken vragen. Co-creatie en participatie van bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen zijn het uitgangspunt.

In de fieldlabs wordt gepoogd praktijken te veranderen met betrokkenen en niet over of voor hen. Maar hoe kom je tot effectieve leeromgevingen tussen partijen? Hoe stimuleer je participatie van belanghebbenden bij complexe vragen? En hoe kun je nieuwe verhoudingen en rolverschuivingen vormgeven?

De lancering van dit boek vond plaats op 23 november 2017, tijdens het jaarlijks congres, georganiseerd door de afdeling Urban Management van de Hogeschool van Amsterdam.

In de media

“…een goed leesbare en leerzame publicatie. Echt een aanrader voor wie werkt aan innovatieve aanpakken van stedelijke vraagstukken en meer wil weten over participatie.”

(Platform31.nl, december 2017)

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden