Architectuur en stedenbouw

Lange lijnen in de stadsontwikkeling - De ontwikkeling van Amersfoort 1945-2010

Noud de Vreeze

Prijs € 39,90
TaalNederlands
BindwijzeGebonden
Formaat21 x 26 cm
Omvang272 pagina’s
Illustraties375 kleur
VerschenenJanuari 2012
ISBN978 90 6868 580 0

Lange lijnen in de stadsontwikkeling beschrijft het landelijke stadsontwikkelings-beleid en de manier waarop dat doorwerkte in een middelgrote stad: Amersfoort, een stad die representatief is voor middelgrote steden in Nederland.
Alle thema’s uit het landelijke ruimtelijke ordeningsbeleid duiken op in Amersfoort:
de sociale woningbouw in de jaren vijftig en zestig, verkeersdoorbraken, stadsvernieuwing, monumentenzorg en het beheer van de binnenstad, de groeistadopgaven, de ontwikkeling van bedrijventerreinen, het VINEX-beleid, de zorg voor water en groen en kwesties in de sfeer van de regionale infrastructuur.
Annexaties van buurgemeenten maakten de ontwikkeling van nieuwe woonwijken, bedrijventerreinen en infrastructuur mogelijk. Er ontstond een toenemende aandacht voor het cultuurhistorisch erfgoed en voor het beheer van de historische binnenstad. We zien de schaalvergroting van de woningcorporaties, de vestiging van immigranten en de uitbreiding van sociaal-culturele voorzieningen. In de geschiedenis van de ontwikkeling van Amersfoort weerspiegelt zich de geschiedenis van de moderne Nederlandse stad.

Deze uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden