Kunst en design / Kinderboeken en literatuur

'Onbenul! Dit is poëzie'. De getekende en geschreven gedichten van Peter Vos

Eddy de Jongh

Prijs € 19,95

‘deze rijk geïllustreerde uitgave laat zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt in het nagelaten werk van de Utrechtse kunstenaar’. **** Peter Swanborn in de Volkskrant

De Utrechtse tekenaar Peter Vos (1935-2010) liet vele duizenden tekeningen na, waaronder ook beeldgedichten. Tekenkunst en dichtkunst stonden voor Vos dicht bij elkaar. Voor zijn tekeningen putte hij meermalen uit het werk van bekende dichters, en ook zelf schreef hij gedichten.

Zoals bekend was Vos een groot vogelkenner en vogeltekenaar. Dat hij het rijmschema van menig sonnet door vogels liet dragen, is daarom niet verwonderlijk. Deze uitgave bevat een selectie niet eerder gepubliceerde beeldgedichten met vogels.

Eddy de Jongh, emeritus hoogleraar kunstgeschiedenis, beschrijft de vele vormen van Vos’ literaire oriëntatie, van geestige versjes tot pastiches op klassieke poëzie. Met Saïda Vos-Lokhorst selecteerde hij ruim zestig tekeningen en beeldgedichten die illustreren hoe Peter Vos de beeldende kunst benutte als poëzie.

TaalNederlands
BindwijzeGebonden
Formaat16,5 x 21 cm
Omvang128 pagina’s
Illustraties75 illustraties in kleur
Verschijningsdatum20 mei 2023
ISBN9789068688627
Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden