Architectuur en stedenbouw

Rietveldprijs 2013 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2011 en 2012

Diverse auteurs

Prijs € 9,90
Bestel dit boek
Auteur(s)Peter Paul Witsen, Marieke Berkers, Jaap Huisman
TaalNederlands
Bindwijzepaperback
Formaat24 x 24 cm
Omvang48 pagina’s
Illustraties45 illustraties, gedeeltelijk in kleur
VerschenenNovember 2013
ISBN978 90 6868 637 1

De Rietveldprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een ontwerper die een voorbeeldige bijdrage heeft geleverd aan de gebouwde omgeving in de stad Utrecht. De prijs is een initiatief van de Stichting Rietveldprijs, die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit van de gebouwde omgeving door middel van openbare discussie.

Iedere ronde benoemt de stichting een onafhankelijke jury die de Utrechtse bouwproductie van de afgelopen twee jaar beoordeelt en bepaalt welk bouwwerk de meest stimulerende bijdrage heeft geleverd. De jury van dit jaar bestaat uit voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn, architect Oliver Thill, architect Annette Marx en planoloog Peter Paul Witsen. De Rietveldprijs 2013 wordt op 17 november 2013 uitgereikt.

De uitgave Rietveldprijs 2013 besteedt bijzondere aandacht aan de prijswinnaar, Victas Centrum voor Verslavingszorg van JDdV architecten. Verder bevat de uitgave een essay van Marieke Berkers over het winnende project, een essay van Jaap Huisman over de teloorgang van de Nederlandse woningbouw en een foto-essay van de geselecteerde projecten door Rubén Dario Kleimeer.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden