Architectuur en stedenbouw

Rietveldprijs 2015 - Het beste van Utrechts bouwproductie in 2013 en 2014

Diverse auteurs

Prijs € 9,90
Auteur(s)Teksten Vibeke Gieskens en Mark Nolden, Fotografie Ossip van Duivenbode
TaalNederlands
BindwijzePaperback met flappen
Formaat24 x 24 cm
Omvang48 pagina’s
Illustraties45 illustraties
VerschenenOktober 2015
ISBN978 90 6868 687 6

Redactie Mascha van Damme en Mark Hendriks

Uitgave in samenwerking met de Stichting Rietveldprijs

De Rietveldprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een ontwerper die een voorbeeldige bijdrage heeft geleverd aan de gebouwde omgeving in de stad Utrecht. De prijs is een initiatief van de Stichting Rietveldprijs, die zich inzet voor het bevorderen van de kwaliteit van de gebouwde omgeving.

Iedere ronde benoemt de stichting een onafhankelijke jury die de Utrechtse bouwproductie van de afgelopen twee jaar beoordeelt en bepaalt welk bouwwerk de meest stimulerende bijdrage heeft geleverd. De jury van dit jaar bestaat uit Jacob van Rijs (medeoprichter MVRDV en visiting professor aan de Faculteit Architec tuur van de Technische Universität München), Eric Frijters (medeoprichter FABRIC en lector Future Urban Regions aan de ArtEZ), Jan Bakers (oprichter Bakers Architecten) en Marina de Vries (hoofdredacteur Museumtijdschrift en voormalig kunstcriticus van de Volkskrant).

Rietveldprijs 2015 besteedt bijzondere aandacht aan de prijswinnaar. Verder bevat de uitgave een essay over het winnende project, een essay over de tendensen in de keuze van de jury, het juryrapport geschreven door Marina de Vries en een foto-essay van de geselecteerde projecten door Ossip van Duivenbode.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden