Geschiedenis

Stemmen uit mijn straat - Dordrecht in coronatijd

Prijs € 15,00
TaalNederlands
BindwijzePaperback met flappen
Formaat17 x 22 cm
Omvang112 pagina’s
Illustraties40 in kleur
VerschenenNovember 2020
ISBN978 90 6868 831 3

Corona drong begin 2020 de samenleving binnen en veranderde ieders leven. Contacten vielen weg, onzekerheid over werk en gezondheid groeide snel. Dat ervaarde ook journalist Frits Baarda (64) in de Hoge Nieuwstraat in Dordrecht, de straat waarin hij al veertig jaar woont. De komst van het virus had grote invloed op zijn eigen leven. Maar hoe verging het eigenlijk zijn buren?

Op een dag besloot hij bij hen langs te gaan. Met een microfoontje aan zijn oude vishengel – gepaste afstand! – stelde hij vragen die hem bezighielden. Hoe brengen de straatbewoners hun dagen door, hebben ze nog werk, gaan ze naar school, hoe is hun stemming en wie of wat missen ze het meest? Maar ook: levert corona hen iets goeds op? Na afloop van het gesprek vroeg hij zijn buren te poseren voor een foto.

De interviews verwerkte hij tot dertig zeer persoonlijke verhalen. Zelf schreef hij in openhartige bewoordingen het laatste verhaal. Zo gaf hij iedereen een stem. Met een inleiding over zijn stad in coronatijd plaatste hij zijn particuliere project in een breder perspectief. Het resultaat is een journalistieke documentaire, waarin velen zich zullen herkennen. Het tijdsdocument geeft een betekenisvol en ontroerend beeld van een gewone Nederlandse straat in ongewone tijden.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden