Filosofie en algemene non-fictie

Van Schulden naar Kansen - Weten wat werkt

Diverse auteurs

Prijs € 19,95
Auteur(s)Roeland van Geuns, Jodi Mak en Evelien Boonstoppel
TaalNederlands
BindwijzePaperback met flappen
Formaat17 x 24 cm
Omvang288 pagina’s
Illustraties60 illustraties in kleur
VerschenenNovember 2021
ISBN978 90 6868 847 4

Nationale-Nederlanden, Aegon en het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam voerden tussen 2016 en 2020 in zeven steden een programma uit dat gericht was op het terugdringen van armoede en schulden. In totaal werden 85 projecten ondersteund. In Van Schulden naar Kansen – Weten wat werkt staan de resultaten van het onderzoek naar dat programma beschreven: hoeveel huishoudens zijn er met het programma bereikt? Verbeterde de financiële zelfredzaamheid van de huishoudens? En wat zijn dan de succesfactoren van projecten en deelnemers? Met andere woorden: wat werkt er nu wel en niet in die projecten en wat kunnen al die andere honderden initiatieven in Nederland gericht op het tegengaan van armoede en schulden daarvan leren?

In het boek wordt verder ingegaan op de projecten en wat ze toevoegen aan het gemeentelijk armoedebeleid en de formele schuldhulpverlening. Speciale aandacht gaat uit naar de rol van motivatie van deelnemers als succesfactor, het realiseren van duurzame gedragsverandering en sturing op output, outcome of impact van projecten.

Doel van het programma was onder meer de beantwoording van de vraag: wat werkt er voor wie? Na vijf jaar programma en onderzoek zijn er antwoorden gevonden op die vraag.

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden