Kunst en design

Waar is Warhol?

Andrew Rae, Catherine Ingram

Prijs € 12,95
TaalNederlandstalig
BindwijzeGebonden
Formaat24 x 32 cm
Omvang40 pagina’s
Illustraties12 beeldplatenin kleur
VerschenenMaart 2016
ISBN978 90 6868 697 5

Geïllustreerde gids van de kunstgeschiedenis voor jong en oud

Als Andy Warhol door de tijd had kunnen reizen, waar was hij dan naartoe gegaan? Om daar achter te komen krijgt hij in Waar is Warhol? zijn eigen tijdmachine… Ga met Andy mee en maak een reis door de geschiedenis van de kunst. Hij duikt op in twaalf iconische momenten uit de kunstgeschiedenis, van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel tot Jean-Michel Basquiat in de straten van New York, van de Franse impressionisten in Trouville tot de Duitse modernisten in het Bauhaus. Aan de lezer de taak hem tussen de andere aanwezigen op te sporen. Al speurend naar Andy zal de lezer tussen de menigte talrijke bekende historische figuren en kunstwerken uit de betreffende periode herkennen.

Elk tafereel is minutieus uitgewerkt op basis van uitvoerig archiefonderzoek door kunsthistorica Catherine Ingram en met gevoel voor detail getekend door Andrew Rae.

Speurend naar de karakteristieke kop van Warhol herkent de lezer allerlei interessante aspecten van uiteenlopende kunsthistorische periodes. In Rae’s minutieus uitgewerkte illustraties zijn nog tal van andere grappige voorwerpen en figuren te vinden, van Warhol’s beroemde vrienden bij Studio 54 tot de meesters van het modernisme bij het Bauhaus. Met zijn leerzame en visueel aantrekkelijke beeldplaten is Waar is Warhol? de alternatieve, geïllustreerde gids van de kunstgeschiedenis voor jong en oud.

Auteur Catherine Ingram is kunsthistorica. Ze studeerde cum laude af aan de Universteit van Glasgow en studeerde vervolgens achttiende-eeuwse kunst aan het Courtauld Institute of Art in Londen.

Andrew Rae is illustrator en lid van het illustratorencollectief Peepshow. Hij studeerde aan de universiteit van Brighton.

In de media

Saskia Hutchison signaleert op de blog In de boekenkast: “Waar is Warhol is een zeer interessant prentenboek om op een creatieve manier meer te weten te komen over de geschiedenis van diverse plekken en de beroemdheden van weleer.” Lees hier de hele recensie.

“Een leukere manier om kennis te maken met kunst kan ik me bijna niet voorstellen, dus ik zou zeggen – zet dit boek op de lijst voor middelbare scholieren, dan wordt kunst meteen een stuk leuker, en krijg je ze wat makkelijker over de drempel. En voor de gemiddelde kunstliefhebber is dit boek gewoon ontzettend leuk. Punt.
Holly Moors

Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden