Nieuws

Overhandiging eerste exemplaar Aan 't water

Aan 't water - opening en boekpresentatie

28 maart 2024

De bloemlezing Aan 't water - 100 watergedichten en 100 watergezichten is een ode aan het Nederlandse water door vaderlandse schilders en dichters. Samenstellers Boudewijn Bakker, Helmi Goudswaard en Nicolaas Matsier overhandigden het eerste exemplaar aan Maite van Dijk, de artistiek directeur van Museum More. In het museum in Gorssel is de gelijknamige tentoonstelling nog tot en met 8 september 2024 te zien in de Tuinzaal.

Lees bericht >>

Breien! van Laerke Bagger

05 oktober 2023

Laerke Bagger is in haar thuisland Denemarken een fenomeen en op dit moment Europa's coolste breister.
Haar eerste boek is nu verkrijgbaar in het Nederlands onder de titel Breien!

Lees bericht >>

Een ode aan de poëzie

19 juni 2023

4 sterren voor 'Onbenul! Dit is poëzie' in de Volkskrant:

‘deze rijk geïllustreerde uitgave laat zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt in het nagelaten werk van de Utrechtse kunstenaar’.

Nu verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Lees bericht >>

Landschap lezen…

15 mei 2023

Historische atlas van Nederland van Reinout Rutte in de pers:

‘Met voelbaar plezier deelt Rutte zijn omvangrijke kennis over het Nederlandse landschap en over de vele eigenaardigheden en bijzonderheden die een oppervlakkige waarnemer gemakkelijk over het hoofd ziet of waar die geen weet van heeft. (…) Voor veel Nederlanders is hun unieke landschap een gesloten boek. Rutte leert hun het landschap te lezen.’ Nederlands Dagblad, 12 mei 2023

Lees bericht >>

111 plekken in Twente: ideaal cadeau voor een Tukker

01 mei 2023

Het onlangs verschenen boek van Gert-Jan Hospers bevat 111 insidertips in de regio Twente, van de fraaiste wandel- en fietsroutes tot lokale lekkernijen en bijzondere architectuur. Hij toont met overtuiging en charme de veelzijdigheid van het unieke gebied tussen Regge en Dinkel. Bij boekhandel Broekhuis in Almelo komt de titel binnen op nr. 4 in de top-10, zo valt te lezen in de Volkskrant van zaterdag 29 april.

Lees bericht >>

Groot succes voor De Echte Rotterdammer komt van buiten

02 februari 2023

Grote belangstelling van de pers voor het boek De Echte Rotterdammer komt van buiten, van o.a. RTV Rijnmond, AD en Trouw.

Op vrijdag 17 februari jl. werd het boek gepresenteerd in een zeer druk bezocht Verhalenhuis Belvedérè in Rotterdam.
Tijdens de presentatie hadden de auteurs o.a. een vraaggesprek met journalist Hasna El Maroudi.

Lees bericht >>

Mooi boek die bijbel!

01 februari 2023

OP VRIJDAG 17 MAART was schrijver Nicolaas Matsier te gast in boekhandel Donner. Het gesprek dat hij er voerde met Barbara de Groot en Marco Visser is binnenkort te beluisteren in de podcast-reeks van De Nieuwe Bijbelschool:
Klik op onderstaande link om het gesprek te beluisteren.

https://open.spotify.com/show/6YRidfpYnxSJmPomjhuCb4

Lees bericht >>
Kiezen voor Vincent

Kiezen voor Vincent

31 januari 2023

Op 10 februari 2023 opent in het Van Gogh Museum de tentoonstelling Kiezen voor Vincent. In de bijbehorende catalogus wordt het verhaal verteld van de collectie, de rol die de familie Van Gogh speelde bij het behoud van de werken en hoe aan het Museumplein een museum verrees waarin de kunstverzameling werd ondergebracht. Het boek bevat veel bekende werken van Van Gogh, maar ook onbekende werken uit de verzameling van Vincent en zijn broer Theo.

Lees bericht >>

Amsterdam West is SuperWest!

23 juni 2022

In de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam zijn in ruim 20 jaar meer dan 25.000 woningen nieuwgebouwd, gerenoveerd of getransformeerd. Nieuwe scholen, broedplaatsen, hotels, winkels en horeca maken dit tot een zeer gemengd stadsdeel. Het boek SuperWest documenteert deze vernieuwingsoperatie en in het Van Eesteren Museum in Amsterdam West is de gelijknamige tentoonstelling te zien.

Lees bericht >>

Nederland op zijn mooist - De achttiende-eeuwse Republiek in kaart en beeld

07 juni 2022

Met meer dan duizend kaarten, stadsplattegronden, stads- en dorpsgezichten, stadhuizen, kerken, kloosters en abdijen, kastelen en buitenplaatsen, poorten, marktpleinen, etc.

Lees bericht >>

Zevende druk van het veelgeprezen essay van Floris Alkemade in voorbereiding

27 mei 2022

Floris Alkemade's essay De toekomst van Nederland - De kunst van richting te veranderen kan op veel bijval rekenen.

Lees bericht >>

Opnieuw herdruk 333 Vogels van Peter Vos

02 mei 2022

Inmiddels is de derde druk verschenen van 333 Vogels. Deze facsimile-uitgave is een liefdesverklaring aan zijn gevleugelde metgezellen en wordt beschouwd als het mooiste vogelboek van Peter Vos.

Lees bericht >>
Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden