Nieuws

De Echte Rotterdammer komt van buiten

02 februari 2023

Boekpresentatie vrijdag 17 februari a.s. om 17.00 uur in Verhalenhuis Belvedérè, Rotterdam

Tijdens de presentatie zullen de auteurs hun verhaal over migratie en integratie toelichten en uitleggen hoe het komt dat Rotterdam een superdiverse stad is. Hasna El Maroudi, journalist en programmamaker bij onder meer Vers Beton en NRC zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Lees bericht >>
Kiezen voor Vincent

Binnenkort verschijnt Kiezen voor Vincent

31 januari 2023

Op 10 februari 2023 opent in het Van Gogh Museum de tentoonstelling Kiezen voor Vincent. In de bijbehorende catalogus wordt het verhaal verteld van de collectie, de rol die de familie Van Gogh speelde bij het behoud van de werken en hoe aan het Museumplein een museum verrees waarin de kunstverzameling werd ondergebracht. Het boek bevat veel bekende werken van Van Gogh, maar ook onbekende werken uit de verzameling van Vincent en zijn broer Theo.

Lees bericht >>

Mooi boek die bijbel!

19 januari 2023

Nicolaas Matsier (gereformeerd opgevoed, vanaf zijn vijftiende ongelovig) laat zien dat je de bijbel met groot plezier kunt lezen. Een prachtige verzameling opstellen over de verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, met 100 afbeeldingen uit het Rijksmuseum.
Voor iedereen die de bijbel onbevangen tot zich wil nemen als de grote literatuur die het is.

'De Bijbel als pageturner'. Argus

'Lichtvoetig en ernstig tegelijk.'
Cyrille Offermans, De Groene

Lees bericht >>

Amsterdam West is SuperWest!

23 juni 2022

In de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam zijn in ruim 20 jaar meer dan 25.000 woningen nieuwgebouwd, gerenoveerd of getransformeerd. Nieuwe scholen, broedplaatsen, hotels, winkels en horeca maken dit tot een zeer gemengd stadsdeel. Het boek SuperWest documenteert deze vernieuwingsoperatie en in het Van Eesteren Museum in Amsterdam West is de gelijknamige tentoonstelling te zien.

Lees bericht >>

Nederland op zijn mooist - De achttiende-eeuwse Republiek in kaart en beeld

07 juni 2022

Met meer dan duizend kaarten, stadsplattegronden, stads- en dorpsgezichten, stadhuizen, kerken, kloosters en abdijen, kastelen en buitenplaatsen, poorten, marktpleinen, etc.

Lees bericht >>

Zevende druk van het veelgeprezen essay van Floris Alkemade in voorbereiding

27 mei 2022

Floris Alkemade's essay De toekomst van Nederland - De kunst van richting te veranderen kan op veel bijval rekenen.

Lees bericht >>

Opnieuw herdruk 333 Vogels van Peter Vos

02 mei 2022

Inmiddels is de derde druk verschenen van 333 Vogels. Deze facsimile-uitgave is een liefdesverklaring aan zijn gevleugelde metgezellen en wordt beschouwd als het mooiste vogelboek van Peter Vos.

Lees bericht >>

Goed nieuws voor alle liefhebbers van meubelmaken

08 maart 2022

Lees bericht >>
Toegevoegd aan de winkelwagen Sluiten Bestelling afronden